Kakaviniai rutuliukai su čili

Ko gero skaniausi kada nors ragauti žaliavalgiški saldainiai. Nesu jų gerbėja, bet šie pavergė mano širdį. Tobulas saldaus ir aštraus skonių derinys!

Šie fantastiški saldainiai yra absoliučiai nenuodėmingi ir nesukelia mums grėsmės priaugti svorio (kilogramais, aišku, nepatarčiau valgyti),  tačiau odos, medžiagų apykaitos procesams, virškinimui ir imunitetui jie yra tikras gėris.

Atsispausdinti receptą
Kakaviniai rutuliukai su čili
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Visus ingredientus dedame į smulkintuvą.
  2. Sutriname iki vientisos masės.
  3. Dedame į šaldytuvą 10-15 min.
  4. Iš masės formuojame rutuliukus, apvoliojame kokosų drožlėse, kakavoje, smilkintuose riešutuose ir palaikome šaldytuve 20 minučių.
Recipe Notes
  1. Kakavą galite pakeisti kerobu.

Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
  3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
  4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
  5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  6. Supjaustome sūrį.
  7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.

Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais

Skani, kvapni, šiek tiek aštri sriuba. Kitą dieną sutriniau sriubą maisto smulkintuvu, tą pati sriuba pateikta kitaip ir jau kitas patiekalas. Be to trinti ankštiniai lengviau virškinami ir mažiau sukelia nemalonių pojūčių.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Smulkiai supjaustome čilį.
  2. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  3. Bulves supjaustome kubeliais.
  4. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus. Dedame čilį, kuminą, asafetidą ir kepame 20 sekundžių.
  5. Į puodą pilame sultinį, dedame bulves, užverdame ir uždengus verdame 20 minučių.
  6. Dedame žiedinius kopūstus, kario miltelius, pomidorus ir verdame kol kopūstai suminkštės.
  7. Beriame virtus arba konservuotus avinžirnius ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Avinžirnius būtina pamirkyti per naktį. Arba galite pakeisti konservuotais, užteks 1 skardinės.
  2. Sriubą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Sutrinus reikia užvirinti ir tik tada teikti.

Žirnių ir moliūgo sriuba

Soti, šildanti ir labai skani sriuba. Šioje sriuboje naudojami įvairūs prieskoniai, kurie gelbėja nuo pilvo pūtimo. Tačiau jei vis tik abejojate ar gaminti šią sriubą dėl nepageidaujamų pasekmių, galite ją sutrinti, tuomet ji taps žymiai lengvesnė virškinimui.

Atsispausdinti receptą
Žirnių ir moliūgo sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius gerai nuplauname, beriame į dubenį, užpilame vandeniu ir palaikome 3-4 val. (žirnius galima užmerkti ir iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius, nuplauname ir dedame į puodą ir užpilame 1 l vandens arba sultinio. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20 minučių. Verdant reikėtu nuiminėti susidariusias putas.
  3. Kol verda žirniai, kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Paruošiame prieskonius.
  5. Supjaustome čilį.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame čili, beriame likusius prieskonius, maišant kepiname kelias sekundes ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Į puodą dedame moliūgą, kepintus prieskoniu, pagardiname druska ir citrinos sultimis. Sriubą užverdame ir verdame ant mažos ugnies dar 20 minučių
  8. Tiekiant galite apibarstyti žalumynais, pagardinti grietine.

Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
  4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
  6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
  8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
  2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.

Matar Panir

Matar panir arba žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys. Tai yra fantastiškai skanus, kvapnus ir šildantis patiekalas. 

Atsispausdinti receptą
Matar Panir
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome imbierą.
  4. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir čili pipirą, maišant kepame 10-15 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (išskyrus Garam masalą), cukrų, sudedame pomidorus, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 15 minučių (retkarčiais pamaišome).
  5. Supjaustome panyrą nedideliais kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, dedame panyrą ir kepame kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Į pomidorų troškinį supilame vandenį, sultinį arba išrūgas, beriame žirnelius, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 5 minutes.
  8. Troškinį pagardiname druska, pipirais, Garam masala prieskoniais, pomidorų pasta ir permaišome.
  9. Dedame skrudintą panyrą, atsargiai permaišome ir troškiname 5 minutes

Kvietinių kruopų kičris

Paprastai kičris (Kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus. 

Atsispausdinti receptą
Kvietinių kruopų kičris
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
  2. Morką supjaustome kubeliais.
  3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2-3 min. Atidėdame į šalį.
  5. Puode įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 min. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 min.
  6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
  7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
  8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minute.
  9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30-40 min.
Recipe Notes
  1. Mung dalą reikia pamirkyti 2-4 val arba per naktį.
  2. Kvietines kruopas gerai nuplauti ir pamirkyti 10-15 min.

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais

Šios paplotėlius gaminau prie pomidorinės žirnių sriubos. Vienintelis šių paplotėlių minusas, kad jie skanūs kol šilti. O pliusų tai tikrai daugiau. Jie be glitimo, gali pakeisti duoną valgant sriubą, puikus priedas prie salotų, tinka kaip užkandis su gaiviu padažu.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Beriame visus sausus ingredientus į dubenį.
  2. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Tešlą paliekame 15 minučių kambario temperatūroje.
  3. Špinatus nuplauname ir supjaustome.
  4. Beriame špinatus į tešlą ir permaišome.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (šiuos paplotėlius galima kepti ir sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą (vienam paplotėliui 2 v.š.) ir paplotėlius apkepame iš abiejų pusių.
  6. Tiekiame prie sriubos, salotų arba tiesiog valgome su kokių nors gaiviu padažu.

Moliūgų karis

Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. 

Atsispausdinti receptą
Moliūgų karis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame imbierą ir maišant kepame 1 minutes.
  3. Dedame supjaustytą čilį ir prieskonius. Maišant kepame 30 sek.
  4. Į keptuvę dedame moliūgą, permaišome ir kepame 1-2 minutes.
  5. Pilame kokosų pieną, vandenį, pagardiname druska ir užverdame ant didelės ugnies.
  6. Troškiname ant mažos ugnies uždengus dangčiu kol moliūgas suminkštės. (apie 10 min.).
  7. Tiekiame su ryžiais.

Dalas su kokosų pienu ir špinatais

Tai yra fantastiškai skani sriuba. Net sakyčiau tobula. Iš karto buvo įrašyta į mėgstamiausių sąrašą. Kokosų pienas, špinatai, prieskoniai viskas taip nuostabiai dera tarpusavyje. Meilė nuo pirmo šaukšto garantuota!

Atsispausdinti receptą
Dalas su kokosų pienu ir špinatais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Gerai perplauname chaną dalą, užpilame 1 l vandens, beriame pipirus, ciberžolę ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame 40 minučių. Jei reikia įpilame dar sultinio arba vandens.
  3. Perplauname špinatus ir supjaustome.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kuminą, juodgrūdes, kario lapus ir maišant kepame 30 sekundžių. Dedame imbierą, čilį, beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame špinatus ir maišant kepame, kol sukris.
  5. Keptuvės turinį dedame į puodą. Įpilame kokosų pieną (jei sriuba jums per tiršta, galite papildomai įpilti sultinio arba vandens), pagardiname druska, užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame 10 minučių pastovėti. Išimame pipirus ir čilį.
Recipe Notes
  1. Dalas – tai yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Aš šiai sriubai naudojau chaną (avinžirnių) dalą. Jei rinksitės kitokius ankštinius, tuomet reikės tik atsižvelgt į jų mirkymo (jei reikia) ir virimo laiką.
  2. Chaną dalą reikėtu mirkyti ne mažiau 4 val arba per naktį.

Bulvių paplotėliai su prieskoniais

Skaniausi paplotėliai! Gardinkite savo mėgstamiausiais prieskoniais ir tiekite prie sriubos ar troškinio. 

Atsispausdinti receptą
Bulvių paplotėliai su prieskoniais
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  2. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  3. Bulves nulupame, sugrūdame, pagardiname prieskoniais, beriame smulkiai supjaustytą čilį ir gerai permaišome.
  4. Beriame miltus ir užminkome tešlą.
  5. Tešlą padaliname į 8-10 lygių dalių.
  6. Plonai iškočiojame. Jei tešla limpa prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais, jei ne, tuomet ir nereikia.
  7. Įkaitiname sausą keptuvę. Dedame paplotėlį ir kepame 1-2 minutes
  8. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame tirpintu sviestu arba ghi (aš naudojau konditerinį teptuką). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę.
  9. Kepame kitą paplotėlį. Jei kočiojimui papildomai naudojote miltus, tuomet po kiekvieno iškepto paplotėlio nuvalykite keptuve popieriniu rankšluosčiu nes miltai nubira ir dega.
  10. Tiekiame šiltus.

Pomidorų sriuba su ryžiais

Kai vasara tokia permaininga. Vieną dieną valgai šaltibarščius, o kitą organizmas reikalauja šildančios sriubos. Ši pomidorų sriuba yra labai skani, kvapni, ypač dabar, kai galima įsigyti skanių pomidorų turgelyje. 

Atsispausdinti receptą
Pomidorų sriuba su ryžiais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 1-2 minutes, perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odelę.
  3. Smulkiai supjaustome pomidorus.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, paprikos miltelius, dedame kario lapus, čilį pipiriuką ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname 5-7 minutes.
  5. Pomidorus pagardiname cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-7 minutes.
  6. Ryžius nuplauname ir nusausiname.
  7. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame ryžius ir maišant kepame kelias minutes, kol ryžiai pabals.
  8. Ryžius užpilame verdančiu sultiniu, kai užvirs, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių.
  9. Į puodą su ryžiais pilame pomidorų tyrę (iš jos gerai būtų ištraukti čilį pipiriuką), permaišome, užverdame ir nukėliame nuo ugnies.
  10. Tiekiame šilta su grietine ir žalumynais.

Raudonųjų lęšių sriuba su mėtomis

Lengva, skani, kvapni sriubą. Ryški, spalvinga, su pikantišku mėtų prieskoniu. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių sriuba su mėtomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Lęšius perplauname. Dedame į puodą ir užpilame šaltu vandeniu arba sultiniu. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių. Retkarčiais pamaišome ir nuimame susidariusias putas.
  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų, beriame asafetidą ir kepame kelias sekundes. Dedame pomidorų padažą, beriame mėtas, čilį ir maišant kepame apie minutę.
  4. Keptuvės turinį dedame į puodą. Sriubą pagardiname cukrumi, druska ir citrinos sultimis. Užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
  5. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  6. Tiekiame šiltą su šviežia duona.

Makaronai su pomidorais ir rikota

Vieni skaniausių makaronų, kuriuos esu valgius. Per paskutines dvi savaites gaminau net 3 kartus. 

Atsispausdinti receptą
Makaronai su pomidorais ir rikota
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Pomidorus supjaustome kubeliais.
  2. Čilį smulkiai supjaustome.
  3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, čilį ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, pagardiname kalendros lapeliais ir troškiname ant mažos ugnies 10 minučių.
  4. Pomidorų padažą pagardiname druska, pipirais, cukrumi ir sutriname iki vientisos masės (nebūtinai).
  5. Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (palikite 1 samtį vandens iš puodo).
  6. Padažą pilame į didelę keptuvę, dedame rikotą, parmezaną ir gerai permaišome. Dedame nuvarvintus makaronus ir permaišome (jei gaunasi per sausą galite įpilti vandens, kuris liko nuo makaronų).
  7. Tiekiame šiltus
Recipe Notes
  1. Kalendros lapelius galima keisti bazilikais, provanso ar kitomis mėgstamiausiomis žolelėmis.

Žiedinių kopūstų ir avinžirnių troškinys

Prieskoniai su paprastu patiekalu padaro tikrus stebuklus 🙂 Gali pasirodyti, kad cinamonas netyčia čia pakliuvo, tačiau įdėkite, nes troškiniui tikrai suteikia ypatingo skonio.
Šis patiekalas būtų puikiu pasirinkimu pietums.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų ir avinžirnių troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Išverdame avinžirnius (skystį, kuriame virė avinžirniai palikite).
  2. Žiedinį kopūstą supjaustome.
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kumino sėklas, kario lapus ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame 5 sekundes. Dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir kepame 10 sekundžių.
  4. Į keptuvę su prieskoniais dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame apie 5 minutes.
  5. Į keptuvę su žiediniais kopūstais beriame avinžirnius, įpilame samtį skysčio, kuriame virė avinžirniai, pagardiname druska, kalendros lapeliais ir troškiname 15 min. arba kol žiediniai kopūstais suminkštės (jei trūks skysčio, įpilkite dar).
  6. Troškinį tiekiame šiltą su ryžiais.

Sojos ir daržovių biryani

Biryani – vienas įspūdingiausių indiškų patiekalų. Žodis kildinamas iš persiško žodžio „berya“, reiškiančio „keptas“. Patiekalo pagrindą sudaro ryžiai, mėsa ar daržovės, jogurtas. Pas mane beprotiškai skani, aromatinga ir soti vegetariška versija.

Atsispausdinti receptą
Sojos ir daržovių biryani
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Sojų kubelius dedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 15 min.
  2. Į kitą dubenį pilame jogurtą ir pagardiname marinatui skirtais prieskoniais (1/4 a.š. maltos ciberžolės, 1/2 a.š. tarkuoto imbiero, 1 a.š. prieskonių mišinio "Biryani masala", žiupsnelis maltų čili pipirų, 1/2 a.š. druskos). Gerai permaišome.
  3. Daržoves supjaustome nedideliais kubeliais.
  4. Nukošiame sojos gabaliukus ir atsargiai nuspaudžiame skystį.
  5. Į dubenį su marinatu dedame daržoves, sojos kubelius ir paliekame 1 val.
  6. Paruošiame kitus prieskonius.
  7. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus ir beriame prieskonius (išskyrus druska bei "Biryani masala") ir maišant kepame apie 1 min.
  8. Į keptuvę dedame marinuotas daržoves su soja, permaišome ir tolygiai paskirstome.
  9. Ant viršaus tolygiai paskirstome ryžius, apibarstome druska ir "Biryani masala". Užpilame 1 1/4 stiklinės* karšto vandens. Kai ryžiai užvirs, sumažiname ugnį ir troškiname 15-20 min.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.

Vegetariškas kebabas

Kai oras toks nuostabus, reikia praleisti kuo daugiau laiko lauke. Juk gamta pripildo mus energijos, gydo, nes mes visi esame gamtos dalelės!
O pietums rekomenduoju pagaminti šiuos fantastiškus vegetariškus kebabus. Gaminu tik antrą kartą. Prieš daug metų bandžiau daryti orkaitėje, aišku nesulyginti su kebabias keptais lauke ant laužo.

Atsispausdinti receptą
Vegetariškas kebabas
Servings
vnt.
Virtuvė