Bulvių paplotėliai „Aloo rotti“

Tai dar viena fantastiškai skani indiška bulvių duonelė. Paplotėliai gaunasi minkšti, tai į juos galima įsukti šiek tiek įdaro. Aš įsukau salotas. Taip pat galima valgyti su humusu ar kitu užtepu.

Atsispausdinti receptą
Bulvių paplotėliai „Aloo rotti“
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir sutriname grūstuvu.
  2. Aštriąja papriką smulkiai supjaustome, žalumynus sukapojame.
  3. Į dubenį su bulvėmis persijojame miltus, pilame 2 v.š. sviesto, beriame žalumynus ir papriką, pagardiname druska, kalendra ir išminkome minkštą tešlą.
  4. Tešlą padaliname į 10 lygių dalių.
  5. Plonai iškočiojame. Jei tešla limpa prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais, jei ne, tuomet ir nereikia.
  6. Įkaitiname sausą keptuvę. Dedame paplotėlį ant keptuves ir kepame 1-2 minutes.
  7. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame tirpintu sviestu (aš naudojau konditerinį teptuką). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę.
  8. Kepame kitą paplotėlį. Jei kočiojimui papildomai naudojote miltus, tuomet po kiekvieno iškepto paplotėlio nuvalykite keptuve popieriniu rankšluosčiu nes miltai nubira ir dega.

Moliūgų ir pomidorų čatnis (Chutney)

Prekybos centre galima nusipirkti įvairių paruoštų padažų. Pasirinkimas iš tiesų labai didelis. Tačiau namie pagaminti padažai ir žymiai skanesni, ir be abejo sveikesni. Šį padažą gaminau prie panyro kepsnelių. Buvo labai skanu!

Atsispausdinti receptą
Moliūgų ir pomidorų čatni
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Moliūgą sutarkuojame stambia tarka. Nuo pomidoro nulupame odelę ir supjaustome kubeliais.
  3. Puode arba keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių bei kumino sėklas, uždengiame dangčiu ir palaukiame kol garstyčių sėklos nustos spragsėti. Dedame imbierą ir maišant kepame apie 20 sekundžių.
  4. Į puodą dedame moliūgą, pomidorą ir įpilame 50 ml vandens. Pagardiname asafetida, aštriosios paprikos milteliais, kalendros lapeliais ir druska. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min. (retkarčiais pamaišome ir jei reikia įpilame dar vandens).
  5. Padažą pagardiname cukrumi, prieskonių mišiniu "Curry Masala", citrinos sultimis ir troškiname dar 5 min. (uždengti nereikia).
  6. Padažą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės (nebūtinai).
Recipe Notes
  1. Jei padažą gaminate su ghi, tuomet jį geriau valgyti šiltą
  2. Šis padažas tiks prie įvairių kepsnelių, makaronų, ryžių ir kt. patiekalų

Briuselio kopūstai pomidorų padaže

Jums nepatinka briuselio kopūstai? Jus tiesiog nemokate jų gaminti (čia aš apie save) 🙂 Ši nuostabi daržovė ilgam buvo patalpinta į mano juodąjį produktų sąrašą, kol vyras vietoje brokolių neatnešė briuselių. Dabar briuselio kopūstai yra reabilituoti. Gaminsiu dar ir dar!

Atsispausdinti receptą
Briuselio kopūstai pomidorų padaže
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nuimame odeles ir sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Smulkiai supjaustome čilį ir imbierą.
  3. Briuselio kopūstus nuplauname, nuimame pažeistus lapelius ir didesnius supjaustome į 2 dalis.
  4. Į puodą įpilame vandens, pagardiname druska ir užverdame. Dedame kopūstus ir verdame 3-5 minutes.
  5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą, čilį, aguonas ir maišant kepame apie minute.
  6. Beriame prieskonius (asafetidą, kalendrą, ciberžolę) ir maišant kepame kelias sekundes. Įpilame pomidorų tyrę, pagardiname druska ir cukrumi.
  7. Į keptuvę dedame kopūstus ir troškiname ant silpnos ugnies 10-15 min. Likus 5 min iki troškinimo pabaigos pagardiname prieskonių mišiniu "Sambar Masala".
  8. Troškinį tiekiame šiltą su ryžiais.