Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže

Kukuliai tobulame pomidorų padaže. Paprasta, sveika ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Instructions
  1. Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
  2. Lęšius susmulkiname (ne būtinai iki vientisos masės. Jei liks gabaliukai, nieko baisaus).
  3. Į dubenį dedame ryžius, lęšius, beriame dribsnius, krakmolą pagardiname prieskoniais, druska ir gerai permaišome.
  4. Drėgnomis rankomis suformuojame kukulius ir dedame į kepimo indą ištepta aliejumi.
  5. Kukulius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Kol virė ryžiai ir kepė kukuliai pagaminau pomidorų padažą. Pomidorus nuplauname, dedame į didelį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nulupame nuo pomidorų odeles ir susmulkiname.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus maltus prieskonius ir maišant kepiname 5 sekundes. Pilame pomidorų tyrę, išrūgas, pagardiname druska, pipirais,dedame lauro lapą, smulkiai pjaustytą imbierą, užverdame ir ant mažos ugnies troškiname apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  8. Į pomidorų padažą dedame kukulius ir troškiname dar 10 minučių. Kadangi kukuliai bus panardinti ne pilnai, apliejame juos padažu kelis kartus.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml
  2. Lęšius reikia pamirkyti 3-4 val. (galima per naktį)

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Burokėlių kepsneliai

Puikus kepsnelių receptas. Papildomai galite dėti kepintų morkų, pagardinti žalumynais. Miltus galima pakeisti bulvėmis. O ruošiant šventėms, pagardinti riešutais (prie burokėlių man labiausiai dera graikiniai riešutai). Kepsneliai skanūs ir šilti, ir šalti.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka, beriame avižinius dribsnius ir permaišome.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltus prieskonius (išskyrus cinamoną) ir kelias sekundes maišant pakepiname.
  3. Į burokėlių masę beriame miltus, dedame pakepintus prieskonius, pagardiname druska bei cinamonu ir gerai permaišome.
  4. Formuojame nedidelius kepsnelius ir dedame į kepimo formą. Galite dar apvolioti miltuose arba kviečių gemaluose
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Tiekiame su pasirinktu padažu.

Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
  3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
  4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
  5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  6. Supjaustome sūrį.
  7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.

Dalo sriuba su žiediniais kopūstais

Dalas yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Ankštiniai yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje, todėl juos labai naudinga įtraukti į savo racioną. O ši sriuba nors ir paprasta, tačiau labai skani ir soti.

Atsispausdinti receptą
Dalo sriuba su žiediniais kopūstais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname mung dalą.
  2. Į puodą įpilame 1,5 sultinio arba vandens, dedame sviestą, lauro lapus ir pipirus. Užverdame.
  3. Beriame dalą, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių (nepamirštame periodiškai nuiminėti susidariusias putas).
  4. Bulves supjaustome kubeliais. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  5. Daržoves beriame į puodą ir verdame 15 minučių.
  6. Beriame prieskonius, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Ši sriuba tinka ypač Vata došos atstovui. Gaminant Kapha arba Pita došai, sumažinkite ghi/sviesto kiekį.
  2. Mung dalą reikia pamirkyti bent 4 valandas (galima palikti nakčiai).
  3. Būtinai pagardinkite sriubą juodaisiai pipirais, jie padidina kurkumino pasisavinimą.

Daržovių sriuba su aguonomis

Pasirodo aguonos tinka ne tik kepiniams ir pienui gaminti.

Atsispausdinti receptą
Daržovių sriuba su aguonomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą įpilame litrą vandens arba sultinio, beriame aguonas. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame.
  2. Stambia tarka sutarkuojame morką ir moliūgą.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, maltą kalendrą ir muskato riešutą, pakepiname 5 sekundes ir dedame sutarkuotas daržoves. Maišant kepame apie 10 minučių.
  4. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. Bulves ir keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska, pipirais, dedame lauro lapą. Verdame 20 minučių (nuo užvirimo momento).
  6. Tiekiame su grietine ir žalumynais.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais

Skani, kvapni, šiek tiek aštri sriuba. Kitą dieną sutriniau sriubą maisto smulkintuvu, tą pati sriuba pateikta kitaip ir jau kitas patiekalas. Be to trinti ankštiniai lengviau virškinami ir mažiau sukelia nemalonių pojūčių.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Smulkiai supjaustome čilį.
  2. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  3. Bulves supjaustome kubeliais.
  4. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus. Dedame čilį, kuminą, asafetidą ir kepame 20 sekundžių.
  5. Į puodą pilame sultinį, dedame bulves, užverdame ir uždengus verdame 20 minučių.
  6. Dedame žiedinius kopūstus, kario miltelius, pomidorus ir verdame kol kopūstai suminkštės.
  7. Beriame virtus arba konservuotus avinžirnius ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Avinžirnius būtina pamirkyti per naktį. Arba galite pakeisti konservuotais, užteks 1 skardinės.
  2. Sriubą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Sutrinus reikia užvirinti ir tik tada teikti.

Žirnių ir moliūgo sriuba

Soti, šildanti ir labai skani sriuba. Šioje sriuboje naudojami įvairūs prieskoniai, kurie gelbėja nuo pilvo pūtimo. Tačiau jei vis tik abejojate ar gaminti šią sriubą dėl nepageidaujamų pasekmių, galite ją sutrinti, tuomet ji taps žymiai lengvesnė virškinimui.

Atsispausdinti receptą
Žirnių ir moliūgo sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius gerai nuplauname, beriame į dubenį, užpilame vandeniu ir palaikome 3-4 val. (žirnius galima užmerkti ir iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius, nuplauname ir dedame į puodą ir užpilame 1 l vandens arba sultinio. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20 minučių. Verdant reikėtu nuiminėti susidariusias putas.
  3. Kol verda žirniai, kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Paruošiame prieskonius.
  5. Supjaustome čilį.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame čili, beriame likusius prieskonius, maišant kepiname kelias sekundes ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Į puodą dedame moliūgą, kepintus prieskoniu, pagardiname druska ir citrinos sultimis. Sriubą užverdame ir verdame ant mažos ugnies dar 20 minučių
  8. Tiekiant galite apibarstyti žalumynais, pagardinti grietine.

Khičdi (arba khičari, khičuri, kitchari)

Labai skanus ir maistingas valgis, suteikiantis organizmui jėgų ir tvirtumo.

Khičdi – puikiai subalansuotas patiekalas ne tik Ajurvedos požiūriu, bet ir iš šiuolaikinės dietologijos pozicijų, tai puikus baltymų šaltinis.👌 Šis tobulas patiekalas lengvai virškinamas, suteikia jėgų ir gyvybingumo, tuo pačiu metu maitina visus kūno audinius.

Khičdi – tai pagrindinis patiekalas organizmo valymo praktikų metu, naudojamas organizmo atsistatymui, valymui ir atjauninimui. Padeda detoksikacijos procesui.

Khičdi – vienintelis patiekalas ajurvedinėje mityboje, nesudarantis Amos (toksinų), o priešingai – padedantis juos šalinti. Taip pat šis patiekalas subalansuoja visas tris došas – Vatą, Pitą ir Kaphą.

Atsispausdinti receptą
Kichari
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 1,5 l vandens, beriame nuplautus ryžius ir dalą. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių arba kol vanduo susigers. Pasūdyti reikėtu po 10-15 min. virimo arba pabaigoje.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. ghi, beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčių. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kuminą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir beriame kitus prieskonius, maišant kepiname 5 sekundes.
  3. Likus 5 min. iki ryžių-dalo virimo pabaigos, dedame į puodą pakepintus prieskonius ir gerai permaišome. Galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis (krapais, petražolėmis, kalendra).
Recipe Notes
  1. Spindulines pupuoles pamirkyti 6 val. arba per naktį.

Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
  4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
  6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
  8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
  2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.

Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba

Gardi, kvapni, šildanti, soti, tačiau lengvai virškinama sriuba. Tokios sriubos karaliauja pas mus rudenį ir žiemą. Jokie šalčiai mums nebaisūs. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius ir lęšius gerai perplauname, dedame į puodą, pagardiname pipirais ir užpilame verdančiu sultiniu. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies 30-40 minučių (jei sriuba gaunasi per tiršta, įpilkite dar sultinio).
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame kario lapus, beriame prieskonius ir maišant kaitiname kelias sekundes. Keptuves turinį dedame į sriubą. Pagardiname citrinos sultimis, druska ir verdame dar 5 minutes
  4. Tiekiame šiltą. Galima pagardinti žalumynais ar grietine.
Recipe Notes
  1. *stiklinė 250 ml.

Keptų daržovių padažas

Iš paprastų produktų galima pagaminti naminį, labai skanų, sodraus skonio padažą, kuriame nėra jokių cheminių priedų. Man patinka orkaitėje keptos daržovės, nes pasižymi intensyvesniu skoniu, jos apskrunda ir įgauna papildomo saldumo.

Atsispausdinti receptą
Keptų daržovių padažas
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Perpjauname pomidorus pusiau ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome cukrumi, čiobrelių lapeliais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Kepame iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
  3. Papriką patepame aliejumi ir dedame ant kepimo skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
  4. Papriką dedame į maišelį ir palaikome 10 min
  5. Daržoves nulupame, dedame į smulkintuvą, pagardiname druska, pipirais, asafetida, citrinos sultimis ir sutriname iki vientisos masė.

Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis

Atsispausdinti receptą
Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome salierą ir imbierą.
  2. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  3. Puode įkaitiname 2 v.š aliejaus, beriame kmynus ir maišant kepame apie 1 min. Beriame asafetidą, salierą, imbierą ir maišant kepame 2 minutes.
  4. Dedame moliūgą, pomidorus ir patroškiname 5 minutes.
  5. Užpilame verdančiu sultiniu, pagardiname druska ir verdame apie 15-20 minučių.
  6. Sriubą pertriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir grąžiname ant viryklės.
  7. Beriame pupeles (be skysčio) ir verdame dar 3-5 minutes.

„Žuvies“ kepsneliai

Paprasta, sotu ir labai, labai skanu.

Atsispausdinti receptą
„Žuvies“ kepsneliai
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Bulves išverdame su lupenomis.
  2. Panyrą sutarkuojame stambia tarka.
  3. Bulves nulupame ir sutarkuojame.
  4. Norį supjaustome nedideliais gabaliukais.
  5. Į dubenį dedame panyrą, bulves, pagardiname prieskoniai ir permaišome.
  6. Įmaišome norį lapus per 3-4 kartus.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus.
  8. Drėgnomis rankomis suformuojame nedidelius kotletukus ir apkepame iš abiejų pusių.

Kvietinių kruopų kičris

Paprastai kičris (Kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus. 

Atsispausdinti receptą
Kvietinių kruopų kičris
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
  2. Morką supjaustome kubeliais.
  3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2-3 min. Atidėdame į šalį.
  5. Puode įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 min. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 min.
  6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
  7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
  8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minute.
  9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30-40 min.
Recipe Notes
  1. Mung dalą reikia pamirkyti 2-4 val arba per naktį.
  2. Kvietines kruopas gerai nuplauti ir pamirkyti 10-15 min.

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru

Tai tokie savotiški pyragėliai su siurprizu. Šis įdaras yra fantastiškai skanus, iš karto net neeina suprasti kas jame. Jau kepiau su juo pyragą, dariau sumuštinius. Skanu! Tiktu su makaronais, grikiais ar bulvėmis. 

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome baklažaną.
  2. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  3. Špinatus nuplauname, nusausiname ir supjaustome.