Šokoladinis tortas „Giriradžas“

Pagaliau prisiruošiau ir iškepiau tortą. Meluočiau jei pasakyčiau, kad viskas buvo greitai, lengvai ir paprastai. Sunkiausias darbas man buvo perpjauti biskvitą per pusę, o atsakingiausias torto surinkimas. Bet man pavyko! Tai jei jus norite pabandyti iškepti tortą, bet vis dvejojate, kepkite drąsiai, pavyks ir jums.
Tortas skirtas šokogolikams. Šokoladinis biskvitas, šokoladinis kremas, šokoladinis glajus. Toks šokoladinis, šokoladinis su apelsinu aromatu.

Atsispausdinti receptą
Šokoladinis tortas „Giriradžas“
Virtuvė Vegetariška
Servings
tortas
Ingredients
Tešla
Glajus
Papildomai
Papuošimas
Virtuvė Vegetariška
Servings
tortas
Ingredients
Tešla
Glajus
Papildomai
Papuošimas
Instructions
  1. Iš pradžių paruošiame kepimo formą (pas mane su nuimamais kraštais): dugną išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir apibarstome manų kruopomis.
  2. Į dubenį pilame kondensuotą pieną, aliejų ir išplakame.
  3. Dedame apelsino žievelę, beriame kepimo miltelius ir sodą. Ant sodos pilame 2 v.š. citrinos sulčių (turi suputoti).
  4. Išplakame vėl.
  5. Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame apelsinų sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Turėtu gautis tiršta ir puri masė.
  6. Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame apelsinų sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Turėtu gautis tiršta ir puri masė.
  7. Tešlą padaliname į dvi dalys, pilame į kepimo formą ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių (tikriname mediniu pagaliuku). Kol kepa pirmas biskvitas, dubenį su likusia tešla uždengiame plėvele.
  8. Biskvitą ištraukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti. Išimame iš formos ir atvėsiname.
  9. Taip pat iškepame antrą biskvitą.
  10. Atvėsusius biskvitus perpjauname pusiau (viršų nupjauname) ir uždengiame plėvele arba dedame į maišelius.
  11. Ruošiame kremą: šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname.
  12. Iš apelsinų išspaudžiame sultys (pas mane gavosi ~270 ml).
  13. Į dubenį dedame maskarponę, plakant pilame šokoladą ir 1/3 apelsinų sulčių (90 ml.)
  14. Surenkame tortą (aš tai dariau kepimo formoje). Šonus išklojame kepimo popieriumi. Dedame biskvitą.
  15. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), ant viršaus tepame džemą (50 g.).
  16. Tolygiai paskirstome 1/5 kremo.
  17. Ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), tepame džemą (50 g.), paskirstome 1/5 kremo.
  18. Ir kartojame vėl: ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), tepame džemą (50 g.), paskirstome 1/5 kremo.
  19. Ant kremo dedame ketvirtą biskvitą, sulaistome apelsinų sultimis (45 ml), paskirstome likusi kremą.
  20. Tortą pastatome į šaldytuvą 1 val.
  21. Liko tik papuošti tortą: į prikaistuvį dedame sviestą, šokoladą.
  22. Ištirpiname ant silpnos ugnies.
  23. Glajų atvėsiname ir apipilame tortą. Apibarstome smulkintais riešutais ar šokolado drožlėmis.
  24. Tortą dedame į šaldytuvą 2 val.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 18-20 cm.
  2. Stiklinė 250 ml.
  3. Vietoje abrikosų džemo galite rinktis kitą.

Šokoladiniai kantučini (Cantucci)

Aš labai mėgstu šokoladinius sausainius. Todėl nusprendžiau šiek tiek pakoreguoti šį receptąGavosi fantastiškai skanūs šokoladiniai kantučini.

Atsispausdinti receptą
Šokoladiniai kantučini (Cantucci)
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir permaišome.
  2. Dedame smulkiai pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
  3. Beriame smulkintus riešutus, apelsino žievelę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
  4. Įpilame grietinėlę ir užmaišome tešlą (tešla turėtu gautis minkšta ir šiek tiek lipni). Ilgai minkyti nereikėtu, nes pradės tirpti sviestas.
  5. Iš tešlos formuojame batonėlius, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių
  6. Atvėsiname. Po 2 valandų supjaustome labai aštriu peiliu.
  7. Ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių iš kiekvienos pusės.
  9. Atvėsiname ant grotelių.

A la Cantucci su migdolais

Kodėl „a la“? Todėl, kad gavosi ne kietoki tarsi džiūvėsėliai, o traškūs iš išorės ir minkšti viduje. Bet mums labai patiko. 
Šie sausainėliai tradiciškai patiekiami su taure vyno ir valgomi mirkant į jį arba su puodeliu espresso ar cappuccino.

Atsispausdinti receptą
A la Cantucci su migdolais
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Migdolus beriame į dubenelį ir užpilame verdančiu vandeniu. Kai vanduo šiek tiek atvės, jį išpilame, užpilame dar kartą ir palaikome 10 min. Išpilame vandenį ir nulupame migdolų odeles.
  2. Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir permaišome.
  3. Dedame smulkiai pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
  4. Dedame riešutus, apelsino žievelę, pilame migdolų aromatą ir permaišome.
  5. Įpilame grietinėlę ir užmaišome tešlą (tešla turėtu gautis minkšta ir šiek tiek lipni). Ilgai minkyti nereikėtu, nes pradės tirpti sviestas.
  6. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Iš tešlos formuojame batonėlius (šlapiomis rankomis suformavau 3).
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  8. Skardą ištraukiame ir batonėlius atvėsiname.
  9. Po 2 valandų supjaustome labai aštriu peiliu.
  10. Ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
  11. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių iš kiekvienos pusės.
  12. Atvėsiname ant grotelių. Stebime kad, šeimos nariai nepavogtu. 🙂
  13. Pasidarome kvapnios arbatos ir mėgaujamės.

Tobulas varškės pyragas

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės pyragas, kurio norisi dar ir dar.

Atsispausdinti receptą
Tobulas varškės pyragas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą. Pilame grietinėlę ir dedame gabaliukais supjaustytą svietsą. Triname tarp pirštu kol susiformuos trupiniai.
  2. Trupinius dedame į kepimo formą ir formuojame pyrago pagrindą.
  3. Į dubenį dedame rikotą, grietinę ir gerai išmaišome. Pilame grietinėlę, beriame manų kruopas, cukrų, pagardiname vaniliniu cukrumi bei apelsino žievele ir gerai permaišome.
  4. Varškės sluoksnį dedame ant pagrindo.
  5. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
  6. Arba galima iškepti tiesiog tobulą varškės apkepą.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 24 cm.

Vyšnių ir apelsinų kompotas

Atsispausdinti receptą
Vyšnių ir apelsinų kompotas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į užvirusį vandenį beriame vyšnias, gvazdikėlius, pipirus ir cinamoną, užverdame ir verdame 10 minučių.
  2. Dedame skiltelėmis supjaustytą 1/2 apelsino, pagardiname cukrumi, užverdame ir verdame 5 minutes.
  3. Išjungiame ir palaikome 5-10 minučių.
  4. Kompotą nukošiame, išpilstome ir mėgaujamės.

Imbierinė kinrožių arbata

Tiek daug skonio viename puodelyje arbatos.

Atsispausdinti receptą
Imbierinė kinrožių arbata
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Į puodą pilame 1 litrą vandens ir užverdame.
  3. Dedame visus ingredientus (išskyrus medų arba cukrų), uždengiame dangčiu.
  4. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Nukošiame, išpilstome į puodelius ir pasaldiname pagal skonį.

Bananiniai sausainiai

Minkšti ir labai aromatingi sausainiai. Net labiau panašūs į meduolius, kurie labai tiktu Kalėdiniam stalui, tik reikia nepamirši pagardinti tradiciniais prieskoniais. 

Atsispausdinti receptą
Bananiniai sausainiai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Bananą sutriname šakute.
  2. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir soda.
  3. Sviestą išsukame su cukrumi.
  4. Į sviesto-cukraus masę pilame 1 v.š. apelsinų sulčių, dedame žievelę, bananą ir permaišome.
  5. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.
  6. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (sausainius galima papildomai apvolioti cukraus pudroje).
  7. Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
Recipe Notes
  1. Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.

Apelsinų sultys su bazilikais

Žodis „bazilikas“ kilęs iš graikų kalbos žodžio „basileus“ ir reiškia „karalius“. 🙂
Bazilikas skatina atsikosėjimą, padeda įveikti slogą, galvos skausmą, pilvo pūtimą. Šis prieskonis padeda palaikyti organizme normalią vandens ir druskų apytaką, tai turi įtaką mūsų figūrai ir gerina savijautą. Bazilikas žadina apetitą, stiprina atsparumą peršalimo ligoms.

Atsispausdinti receptą
Apelsinų sultys su bazilikais
Servings
litras
Ingredients
Servings
litras
Ingredients
Instructions
  1. Išspaudžiame baziliko, apelsinų sultys ir mėgaujamės.
Recipe Notes
  1. Ajurveda rekomenduoja sultys skiesti vandeniu per pusę.